گره ارزهای دیجیتالی کور می شود یا باز !
تولید ارز دیجیتال با چه تعرفه ای سودآور خواهد ماند؟
روز گذشته دو مقام دولتی از تصویب ساز و کار تولید ارز دیجیتال در کمیسیون اقتصادی دولت برمبنای تعرفه برق صادراتی خبر دادند. خبری که مشخص نیست پس از تصویب و ابلاغ آن توسط هیات دولت، گره گشا خواهد بود یا آنکه آن را به گرهی کورتر بدل خواهد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، روز گذشته رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد: سازوکار تولید ارز دیجیتال در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شده و در آینده نزدیک در صحن دولت بررسی میشود.
«عبدالناصر همتی» درباره آخرین وضعیت استفاده از ارز دیجیتال در کشور گفت: سازوکار تولید ارز دیجیتال در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شده و در دستورکار دولت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: موضوع ارز دیجیتال در آینده نزدیک در صحن دولت مطرح شده و مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین دیروز همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کرد که اتخاذ نرخ صادراتی برق برای ارز مجازی مورد موافقت قرار گرفته و در انتظار تصویب هیئت دولت است.
این درحالی است که هنوز قیمت برق صادراتی مشخص نشده است و حتی همایون حائری در این خصوص گفته است : نرخ صادراتی برق بسته به شرایط و فصل متفاوت است. اما با تأیید دولت برای استخراجکنندگان ارز دیجیتال نیز این نرخ اعمال خواهد شد.
برپایه این گزارش، ماینینگ بیت کوین نوعی از آربیتاژ انرژی است. ماینرها هنگامی به درآمدزایی میرسند که هزینه تولید سکهها (که در حال حاضر، میزان آن ۱۲.۵ بیت کوین به ازای هر بلوک تراکنش است، بهعلاوه هر کارمزدی که به آنها تعلق میگیرد) کمتر از خود عملیات ماینینگ باشد که هزینه برق نیز شامل آن میشود.
در عین حال از گوشه و کنار خبر می رسد که اگر قیمت برق صادراتی بین 3 تا 7 سنت تعیین شود، تولید برق ارز دیجیتال در ایران سودآور خواهد بود اما در صورتی که این میزان بیشتر از 7 سنت تعیین شود، تولید بیت کوین چندان سود و جذابیتی برای سرمایه گذاران نخواهد داشت.