توسعه صادرات «صنایع آب و برق» در گرو کاهش ریسکِ حضور در مناسبات تجاری
عضو کارگروه ملی توسعه صادرات صنعت آب و برق گفت: با وجود حضور موثر بخشِ خصوصی در بازار صادرات «صنایع آب و برق»، وجود "حلقه رابط بین بخش دولتی و خصوصی" برای رفع موانع اداری و کاهش دغدغههایِ ریسک حضور در مناسبات تجاری، ضروری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ،به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "کوروش گلشن" با بیان این مطلب افزود: «توسعه صادرات» یکی از شاخصهایی است که به بستر و ساز و کارهای لازم برای صدور خدمات و محصولات در هر بخشی نیاز دارد.
وی ضمن اشاره به کارنامه مطلوب صادرات «صنایع آب و برق» در کشور افزود: با وجود کارنامه مطلوب کشور در بخش صادراتِ صنایع آب و برق، هنوز ظرفیتهای بدون استفاده فراوانی وجود دارد که بهدلیل مشکلاتی چون تحریم، مشکلات بانکی، حضور در مناقصات، نقل و انتقالات، موانع اداری و ...، به طور جدی مورد استفاده قرار نگرفته است.
گلشن، همچنین ریسکِ حضور در سرمایه گذاریها و معاملات خارجی را یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه توسعه تجاری – اقتصادی در «صنایع آب و برق» ذکر و خاطرنشان کرد: کشورهای همسایه ایران، به دلیل وجوه مشترک جغرافیایی، فرهنگی و مناسبات اجتماعی، به توسعه روابط تجاری – اقتصادی خود با ایران علاقهمند هستند و این امر فقط معطوف به صنایع آب و برق نیست و شامل بخشهایی نظیر "کشاورزی"، "صنایع دستی"، "گردشگری" و ... نیز میشود.
وی کاهش ریسکِ قراردادهای تجاری با کشورهای همسایه در بازار رقابتی کنونی را، پارامتری جهت افزایش رغبت سرمایهگذاری بهویژه در بخش خصوصی ذکر و تصریح کرد: صادراتِ تجهیزات و ابزارآلات برقی به کشورهای منطقه، بهویژه «منطقه اوراسیا»، دامنه حضور ایران در بازار انرژی منطقه را گسترش داده و باعث ارزآوری بیشتری برای ایران خواهد شد.
وی در ادامه وجود یک حلقه ارتباطی بین بخش خصوصی و دولتی را عاملی مطلوب در استفاده بهینه از ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه صادرات و رشد اشتغالزایی دانست و افزود: بخش خصوصی در «صنایع آب و برق» تاکنون بهطور موثر در بازار داخلی و خارجی حضور داشته، اما وجود یک حلقه رابط بین بخش دولتی و خصوصی برای رفع موانع اداری و کاهش دغدغههایِ ریسک حضور در سرمایه گذاریهای خارجی بسیار موثر خواهد بود.
گلشن نقش «شرکت ساتکاب» در این میان را موثر ذکر و خاطرنشان کرد: نقش حمایتی شرکت ساتکاب از شرکتهای خصوصی، دانشبنیان و سرمایهگذاران در بازارهای خارجی، باعث میشود؛ خدمات و محصولات در حوزه صنایع آب و برق، با پشتوانه استقبال خوب دولتی و مردمی کشورهای دیگر، جایگاه قویتر و ماندگارتری را پیدا کنند.
عضو کارگروه ملی توسعه صادرات صنعت آب و برق، همچنین حمایت شرکت ساتکاب، برای تسریع و تسهیلِ اخذ مجوز فعالیتهای اقتصادی گروههای مذکور، هماهنگی با مدیران دولتی، حمایت در بازار رقابتی داخلی و خارجی را موثر دانست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد، با افزایش دیپلماسی اقتصادی، فرصت مطلوبی برای بهکارگیری پتانسیلهای نهان و آشکار داخلی در صنایع آب و برق فراهم شود.