به گزارش پایگاه خبری نیرو نیوز ، افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور بهمنظور جبران ناترازی برق در پیک مصرف برق تابستانه و همچنین پاسخگویی به نیاز روبهرشد برق در کشور در بخشهای خانگی، تجاری، کشاورزی، اداری و صنعت در طی سالهای آتی، در دستور کار قرار گرفته است.
در بین برنامههای افزایش ظرفیت تولید برق، یکی از بخشهایی که با بهروزرسانی تکنولوژی گره خورده، احداث و بهرهبرداری از واحدهای کلاس F است. طبق گفته علیرضا نصراللهی، مجری طرح نیروگاههای سیکلترکیبی شرکت برق حرارتی، برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه کلاس F در کشور در دستور کار است.
در این برنامه ۱۰هزار مگاواتی، ۵ هزار مگاوات احداث نیروگاههای کلاس F مربوط به بخش دولتی است که شامل ۸ نیروگاه میشود. پس از بهرهبرداری از نیروگاه هنگام که نخستین نیروگاه کلاس F دولتی محسوب میشود، در ماه جاری واحد گازی نیروگاه دوکوهه با ظرفیت نامی ۳۰۷ مگاوات با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد.
این واحد گازی که توسط متخصصان ایرانی در گروه مپنا احداث شده و در بهمنماه سال گذشته با موفقیت کامل با شبکه سراسری برق کشور سنکرون شده بود، هماکنون درحال تولید ۲۵۰ مگاوات برق (ظرفیت عملی تولید) در واحد گازی و ارسال به شبکه سراسری است.
پروژه نیروگاه سیکلترکیبی دوکوهه بهعنوان دومین ساختگاه از مجموعه تفاهمنامه ۵هزار مگاواتی شرکت تولید برق حرارتی و گروه مپنا بهمنظور احداث نیروگاههای کلاس F است که شامل یک واحد گازی از نوع توربینهای کلاسF ساخت داخل به ظرفیت اسمی ۳۰۷ مگاوات به همراه یک واحد بخار به ظرفیت اسمی ۱۴۴ مگاوات میشود.
احداث واحد بخار این نیروگاه نیز در حال حاضر در دستور ساخت قرار دارد تا با تکمیل آن، ظرفیت نیروگاه دوکوهه اندیمشک به ۴۵۱ مگاوات برسد.
انتهای پیام/ تسنیم