به گزارش پایگاه خبری نیرو نیوز ، برخی رسانهها در تابستان امسال بارها روی مسئله افزایش 6 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق در سال اول دولت سیزدهم تأکید کرده و در گزارشهای متعددی، افزایش 6 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی و شکستن رکورد این افزایش را در سال اول دولت سیزدهم، یک دستاورد مهم برای دولت اعلام کردهاند.
روز گذشته، وزیر نیرو نیز در آئین افتتاح رسمی 6 واحد نیروگاه حرارتی به ظرفیت ۱۰۲۶ مگاوات که در محل نیروگاه حرارتی آریان ۲ زنجان برگزار شد، در بخشی از سخنان خود گفت: “خوشبختانه در یک سال گذشته با برنامهریزی، مدیریت و تلاش انقلابی فعالان صنعت برق توانستهایم 6 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور بیفزاییم که این رقم پیش از این حتی در بهترین شرایط مالی کشور نیز محقق نشده بود.”
برای بررسی ادعای افزایش 6 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در سال اول دولت سیزدهم، به آمار رسمی صنعت برق کشور مراجعه میکنیم. طبق این آمار، ظرفیت اسمی تولید برق کشور در پایان مردادماه 1400 (آغاز به کار دولت سیزدهم) 85 هزار و 549 مگاوات بوده و این ظرفیت در پایان مردادماه سال 1401 (یکسال اول فعالیت دولت) به 88 هزار و 751 مگاوات رسید.
از اینرو، میزان افزایش ظرفیت اسمی تولید برق کشور در یکسال اول دولت سیزدهم، 3 هزار و 202 مگاوات بوده است.
اگر با ارفاق یکماه، آمار افزایش ظرفیت اسمی تولید برق کشور را تا پایان شهریورماه سال جاری درنظر بگیریم، در پایان یکسال و یکماه فعالیت دولت سیزدهم، ظرفیت اسمی تولید برق به 89 هزار و 346 مگاوات رسید.
از اینرو، میزان افزایش ظرفیت تولید برق کشور در یکسال و یک ماه اول دولت سیزدهم هم به 3 هزار و 797 مگاوات رسید.
حال با بررسی برنامه وزارت نیرو برای پیک تابستان 1401، مروری بر جزئیات این 6 هزار مگاوات هدفگذاری شده میکنیم.
از برنامه افزایش 6000مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور، 4 هزار و 448 مگاوات در بخش به مدار بهرهبرداری وارد شدن واحدهای جدید نیروگاههای حرارتی در اقصی نقاط کشور بود (4 هزار و 265 مگاوات واحدهای جدید حرارتی بهعلاوه 183 مگاوات اولین واحد تفاهمنامه وزارت نیرو و صمت)؛ یکهزار و 113 مگاوات از این برنامه مربوط به ارتقای توان واحدهای نیروگاهی حرارتی موجود و بخش دیگری از این برنامه نیز مربوط به افزایش 501مگاواتی ظرفیت تولید برق در نیروگاههای تجدیدپذیر بود.
در واقع آنچه از این برنامه، در ظرفیت اسمی تولید برق کشور نیامده و میتوان به ظرفیت افزایش یافته 3202 مگاواتی در سال اول دولت و یا به ظرفیت افزایش یافته 3797 مگاواتی در 13 ماه اول دولت اضافه کرد، در بخش مربوط به ارتقای توان واحدهای نیروگاهی حرارتی موجود است (با ذکر این توضیح که جمع کردن افزایش ظرفیت عملی واحدهای موجود با آمار افزایش ظرفیت اسمی واحدهای جدید، خود یک ابتکار جدید است) با افزایش این بخش نیز، افزایش حاصل شده به 5 هزار مگاوات نیز نمیرسد و مشخص نیست افزایش 6 هزار مگاواتی مورد ادعای برخی رسانهها و همچنین مورد تأکید وزیر نیرو، چگونه و با چه جزئیاتی محقق شده است.
نیرو نیوز با اعلام آمادگی انتشار هر پاسخ و توضیح از سوی مجموعه وزارت نیرو، از این وزارتخانه و شرکتهای مربوطه میخواهد تا با انتشار اسامی و ظرفیت واحدهای بهره برداری شده در یکسال آغاز فعالیت دولت، جزئیات این افزایش 6 هزار مگاواتی را اعلام کنند.
بیشترین رکورد ثبت شده در بخش افزایش ظرفیت نیروگاهی، مربوط به سال 1389 است که در طول یکسال، 4930 مگاوات به ظرفیت اسمی تولید برق کشور افزوده شده است و بررسی آمار مذکور نشان میدهد در سال نخست فعالیت دولت، این رکورد شکسته نشده است.
با این وجود، افزایش بیش از 3 هزار مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق کشور در سال اول دولت سیزدهم و ارتقای بیش از یکهزار مگاواتی توان عملی تولید برق کشور در نیروگاههای حرارتی موجود، دستاورد بزرگی بوده اما این رقم، با ظرفیت ادعایی 6 هزار مگاواتی فاصله معناداری دارد.
انتهای پیام/
احسنت به نیرو نیوز. خوبه وزارت نیرو به این گزارش خوب و مستند واکنش نشون بده تا ببینیم این 6 هزار مگاوات نیروگاه کجا به بهره برداری رسیده
در یک سال اول دولت سیزدهم حدود 3000 یا 4000 مگاوات نیروگاه جدید به مدار بهره برداری وارد شده، که امار نسبتا خوبی هست، چرا اصرار به دروغ دارند که واقعیت رو اغراق آمیز جلوه بدن؟ خب بگید 4000 مگاوات وارد کردیم. البته اولین بار این دروغ رو فارس منتشر کرد.