• امروز : پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
8

فاجعه آبی سال ۷۹ در خوزستان حال تکرار است

  • کد خبر : 908
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
فاجعه آبی سال ۷۹ در خوزستان حال تکرار است
96 درصد شهرهای خوزستان دچار مشکلات کمی و کیفی آب خواهند شد و

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، درویشعلی کریمی در نشست شورای آب و برق خوزستان که روز دوشنبه ۱۶بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: میزان EC آب با حجم آب رابطه معکوس دارد و هرچه حجم آب در استان کاهش پیدا کند، میزان EC آب افزایش پیدا می کند. این اتفاق در سال  ۷۹در خوزستان افتاد و یک فاجعه را رقم زد و امسال نیز خود را نشان داده است .

وی افزود: ما در ماه بهمن قرار داریم این اتفاق کم کم در حال وقوع است. در آبادان گزارش های روزانه ای داریم که میزان EC آب بین ۴۰۰۰تا ۴۳۰۰ میکروموس در حال نوسان است و خطر افزایش EC آب وجود دارد .

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان تصریح کرد: در سال ۷۹ که شاهد افزایش میزان EC آب بودیم، میزان دبی آب رودخانه در مقطع اهواز ۹۰ مترمکعب بود اما اکنون این میزان بین عدد۱۰۰ تا ۱۳۰ مترمکعب در نوسان است و نگرانی ما این است که این عدد از ۱۰۰ نیز کاهش پیدا کند و اتفاقی که در سال ۷۹ رخ داد، مجددا رخ دهد .

کریمی بیان کرد: اگر چنین شرایطی در استان خوزستان اتفاق بیافتد، با توجه به التهابی که میان مردم به وجود می آید، تانکرهای آبرسانی نیز خیلی نمی تواند کمک کند و اثرگذار باشد. عمده نگرانی ما مبحث بالا رفتن EC آب در مقطع اهواز، آبادان و خرمشهر است .

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان گفت: دستگاه های متولی باید در بحث کاهش مصرف آموزش هایی را به مردم ارائه دهند تا بتوانیم شاهد صرفه جویی در مصرف آب از سوی مردم باشیم. از اکنون باید این آموزش ها آغاز شود تا به فصل بهار نرسیم زیرا در آن زمان آینده ای خوبی پیش بینی نمی شود.

۹۶ درصد شهرهای خوزستان دچار مشکلات کمی و کیفی آب خواهند شد

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه ۱۵شهر در استان خوزستان دارای تنش آبی هستند، گفت: مجموعا ۹۶درصد شهرهای استان با توجه به شرایطی که وجود دارد، مشکل کمی یا کمی و کیفی در بحث آب خواهند داشت.

علیرضا قرینه در نشست شورای آب و برق خوزستان اظهار کرد: در استان خوزستان از ۱۷۱ حلقه چاه برای تامین بخشی از نیاز آبی استفاده می شود. در این زمینه علاوه بر اینکه سطح آب این چاه بسیار پایین آمده است، در بسیاری از شهرها فقط یک چاه داریم .

وی افزود: شاید در حال حاضر آن یک چاه پاسخگوی نیاز مردم در بحث آب شرب باشد، اما اگر آن چاه از بین برود از نظر مسایل هیدرولیکی آب و یا مسایل فنی، آن شهرها در بحث تامین آب با مشکل مواجه می شوند زیرا تک منبع هستند و باید یک منبع در کنار آن چاه ها مد نظر قرار دهیم .

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان تصریح کرد: برخی از شهرها مانند دزفول و اندیمشک، تولید آب چاه آنها دقیقا برابر مصرف آن ها است و اگر یک چاه دچار مشکل شود، با تنش آبی در آن شهرها مواجه خواهیم شد .

قرینه با اشاره به اینکه عمده مشکل در بحث خشکسالی کاهش سطح آب چاه ها در استان است، بیان کرد: کاهش دبی ورودی رودخانه ها مجموعه اثراتی دارد که باید به آنها توجه شود زیرا فقط مساله آبی مطرح نیست که اثراتی به دنبال دارد، بلکه مسایلی دیگری مانند قطعی برق است که مهم است .

وی با بیان اینکه مجموعا ۹۶درصد شهرها با توجه به شرایطی که وجود دارد، مشکل کمی یا کمی و کیفی در بحث آب خواهند داشت، گفت: ۶۶درصد از شهرهای استان که ۵۳ درصد جمعیت استان را شامل می شود، بر اثر وضعیت خشکسالی که وجود دارد، دچار مشکلی کمی در بحث آب می شوند. همچنین ۳۰درصد شهرها که ۳۴درصد جمعیت استان در آنجا زندگی می کند نیز با مشکلی کمی و کیفی مواجه خواهند شد .

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اینکه شرایط آبی در استان شرایط خاصی است، اظهار کرد: ۱۵شهر در استان خوزستان دارای تنش آبی هستند. تنش به معنای آن است که تولید آب مساوی یا کمتر از مصرف مردم منطقه است. شهرهای شمال شرق استان مشکلات بسیار جدی در بحث آب دارند و باید از همه اهرم ها برای حل مشکلات آن ها استفاده کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nironews.ir/?p=908

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.