• امروز : یکشنبه - ۲۵ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 15 September - 2024
4

تهران صاحب برق بیوگاز می‌شود

  • کد خبر : 751121
  • ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۱
تهران صاحب برق بیوگاز می‌شود
نیروگاه ۲.۴مگاواتی زیست‌توده تهران در راستای توسعه برنامه برق تجدیدپذیر آماده بهره‌برداری است و این نیروگاه از تزریق سالیانه ۷۵هزار تن کربن دی‌اکسید به جو جلوگیری می‌کند.

به گزارش نیرو نیوز ، یکی مهمترین منابع تأمین برق در دنیا، زیست‌توده‌ها هستند. زیست‌توده‌ها سهم بزرگی میان دیگر انواع منابع انرژی‌های نو دارا هستند، به‌طوری که پس از ذغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی، زیست‌توده چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیاست.

در راستای تعریف زیست‌توده، مجموعه گازهای تولیدشده از تجزیه و تخمیر موادی که در گروه زیست‌توده جای می‌گیرند شامل فضولات حیوانی، انسانی، پسماندهای گیاهی را بیوگاز می‌نامند.

نیروگاه‌های بیوگازسوز از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که عمدتاً بر اساس نوع مواد اولیه و شرایط محیطی، هزینه‌های نیروی انسانی، هزینه‌های انرژی و میزان سرمایه‌گذاری مجری طرح می‌توان نسبت به انتخاب تجهیزات مورد استفاده در پروژه اقدام کرد.

معمولاً بخش‌هایی که در چیدمان یک نیروگاه بیوگازسوز در نظر گرفته می‌شود، شامل موارد واحد پذیرش مواد اولیه، تجهیزات موردنیاز در بخش تغذیه نیروگاه، مخازن (دایجستر یا هاضم)،  همزن‌ها، لوله‌کشی‌ها، برق و الکترونیک، مبدلها، بخش تولید انرژی (CHP)، واحد تصفیه گاز، کمپرسورها، مشعل و تجهیزات کنترل است.

در ایران با توجه به اهمیت بهره‌برداری از نیروگاه‌های زیست‌توده، برنامه توسعه ۴۰۰مگاواتی واحدهای نیروگاهی بر این پایه طرح‌ریزی شده است.

جزئیات برنامه توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده

رضا صمدی، رئیس کارگروه توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: در کلان‌شهرهای کشور، ۶۵ درصد از پسماندها تر هستند که ۶۰ درصد آن قابل تبدیل به کمپوست یا انرژی هستند. پسماندهای خشک نیز ۳۵ درصد از پسماندهای عادی را تشکیل می‌دهند و بازیافت آن‌ها توجیه اقتصادی بالایی دارد که هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد آن نیز بازیافت می‌شود.

وی افزود: یکی از زنجیره‌های اصلی، صحیح و پایدار برای عبور از بحران‌های زیست‌محیطی موجود، تولید انرژی از طریق منابع زیست‌توده است که روشی بهینه و اقتصادی برای ایجاد انرژی در جهان به‌شمار می‌رود و باعث کاهش حجم زباله و اثرات مخرب آن و همچنین تولید کالای مفید مانند برق و حرارت می‌شود.

صمدی تأکید کرد: برنامه‌ریزی شده است تا در این پویش ساخت نیروگاه‌های جدید مخصوصاً در شهرهای شمالی کشور و کلان‌شهرها در دستور کار قرار گیرد.

نیروگاه زیست‌توده فاضلاب تهران افتتاح می‌شود

با توجه به اهمیت نیروگاه‌های زیست‌توده، هشتمین واحد نیروگاهی زیست‌توده کشور در فاضلاب تهران در آستانه تزریق برق به شبکه است و فردا با حضور وزیر نیرو افتتاح می‌شود. این واحد ۲٫۴مگاواتی که با سرمایه ۳ میلیون یورو ساخته شده است، زمینه تولید سالانه ۱۵ میلیون کیلووات‌ساعت برق را مهیا خواهد کرد.

از طرفی تزریق سالانه ۷۵ هزار تن کربن دی‌اکسید با شروع فعالیت این نیروگاه متوقف می‌شود و با توجه به اینکه این طرح تحت مکانیسم توسعه پاک CDM است، لذا با کاهش تزریق کربن، زمینه ارزآوری برای کشور را مهیا می‌کند.

انتهای پیام/ تسنیم

لینک کوتاه : https://nironews.ir/?p=751121

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.