• امروز : شنبه - ۱۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 9 November - 2024
6

جایگزینی یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی حرارتی با تجدیدپذیر چقدر صرفه جویی ایجاد می کند؟

  • کد خبر : 730817
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۳
جایگزینی یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی حرارتی با تجدیدپذیر چقدر صرفه جویی ایجاد می کند؟
سخنگوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق تشریح کرد که جایگزینی یک نیروگاه 1000 مگاواتی حرارتی با تجدیدپذیر چقدر صرفه جویی ایجاد می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، جعفر محمدنژاد، سخنگوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق در کارگاه آموزشی با بیان اینکه در راستای سیاست‌های دولت سیزدهم و برنامه‌های جدید وزارت نیرو، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر دارد با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به توسعه و احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با کمک بخش خصوصی اقدام کند، اظهار کرد: هیچ منعی برای جذب سرمایه گذاری خارجی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه به ازای هر یک مگاوات نیروگاه خورشیدی بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار دلار یا یورو هزینه سرمایه گذاری نیاز است، گفت: برای نیروگاه بادی این عدد تقریبا بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار دلار است و قرار شده که از محل سوخت صرفه‌جویی شده هزینه سرمایه‌گذاری احداث نیروگاه تامین شود و وزارت نفت نیز این مسئله را پذیرفته و متعهد به انجام آن شده است.

محمدنژاد با اشاره به ضرورت توسعه تجدیدپذیرها گفت: همچنان بسیاری از مدیران تصمیم‌گیر این دیدگاه را دارند که تجدیدپذیرها در مقایسه با نیروگاه‌های حرارتی و فسیلی گران‌قیمت هستند، اما این در حالی‌است که قیمت تمام شده برق تجدیدپذیر حتی از برق فسیلی نیز پایین‌تر است.

سخنگوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق افزود: به ازای هر متر مکعب گاز در خوش‌بینانه‌ترین حالت چهار کیلووات ساعت برق تولید می‌شود و این در شرایطی است که نیروگاه‌ها وضعیت خوبی داشته باشند، قیمت یک متر مکعب گاز به‌طور میانگین در بازارهای جهانی حدود ۱۰ سنت است که با این حساب تولید برق فسیلی هزینه زیادی را در بر خواهد داشت.

وی با بیان اینکه برای تولید برق سه گزینه هزینه سوخت، هزینه تبدیل انرژی و هزینه ترانزیت را داریم، گفت: علاوه بر این هزینه‌ها مسائل زیست محیطی، مشکلات تامین منابع آبی و تلفات بالای نیروگاه‌ها باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. در مجموع باید گفت قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت برق حدود ۲۰۰۰ تومان رقم می‌خورد.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت تولید برق کشور بالای ۸۶ هزار مگاوات است که این میزان ساخته شده تا دوران پیک را پاسخ بدهد، افزود: ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه تنها برای دو ماه در سال نیاز داریم که نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌تواند گزینه مناسبی برای این حوزه باشد.

وی افزود: با توجه به وضعیت منابع آبی و مشکلات موجود برای تامین سوخت باز هم باید گفت که نیروگاه‌های تجدیدپذیر راه چاره‌ای برای وضعیت فعلی صنعت برق به حساب می‌آیند.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی ۷۰ درصد تولید خود را در فصل گرم یعنی زمانی که نیاز به صنعت برق افزایش می‌یابد دارند، گفت: اقلیم ایران برای تولید تجدیدپذیرها متناسب شده، به عبارت دیگر در تابستان که پیک مصرف افزایش می‌یابد می‌توانیم بیشترین تولید را از نیروگاه‌های خورشیدی داشته باشیم. عدم توسعه یافتگی در ایران در حوزه تجدیدپذیرها در شرایطی رقم خورده که میزان تابش خورشید در کشور ما دو برابر آلمان که ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نصب کرده است تخمین زده می‌شود.

وی ادامه داد: بررسی اولیه نشان می‌دهد که بین ۳۰ تا ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در کشور وجود دارد و آن طور که باید به این ظرفیت توجه نشده و باید گفت که در شرایط کنونی چاره ای جز توجه به تجدیدپذیرها نداریم. یک نیروگاه خورشیدی کمتر از شش ماه نصب می‌شود، در حالی‌که اگر تمام تجهیزات و سرمایه برای احداث نیروگاه فسیلی وجود داشته باشد ۱.۵ سال زمان برای احداث آن لازم است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر به جای ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه فسیلی، نیروگاه خورشیدی و بادی احداث کنیم، در واقع سالانه ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و ۲.۸ میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی کرده‌ایم؛ همچنین از انتشار ۳.۷ میلیون تن گاز دی اکسید کربن در سال جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nironews.ir/?p=730817

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.