به گزارش پایگاه خبری نیرو نیوز ، در پی اظهارات خلاف واقع برخی مسئولان محلی در استان چهارمحال و بختیاری مبنی بر عدم وجود مجوز زیست محیطی برای پروژه سد خرسان ۳، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، در این خصوص گزارشی ارائه داد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده، سد خرسان ۳ دارای همه مجوزهای لازم برای شروع فعالیتهای اجرایی و از جمله مهمترین این مجوزها یعنی مجوز میراث فرهنگی و گردشگری به شماره ۲۳۰۹/۲۰۸/۸۸۲ مورخ ۰۱/۱۲/۱۳۸۸، مجوز زیست محیطی از اداره کل محیط زیست استان چهار محال و بختیاری به شماره ۱۳۹۱۰/۹۳ مورخ ۲۲/۱۰/۱۳۹۳ و مجوز زیست محیطی از هیأت دولت در طی جلسه مورخ ۲۵/۴/۱۳۹۶ است.
شایان ذکر است سد خرسان۳، بر روی رودخانه خرسان در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و بخشی از مخزن این سد در دهستان سادات محمودی شهرستان دنا استان کهگیلویه و بویراحمد است. این سد بتنی با ارتفاع ۱۹۵ متر، حجم مخزنی بالغ بر ۱٫۲ میلیارد مترمکعب دارد. همچنین نیروگاه این سد قادر به تولید انرژی به میزان ۱۱۰۶ گیگاوات ساعت در سال خواهد بود.
فعالیت مطالعه، طراحی و اجرای سد خرسان۳ پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع مختلف کشور و بر اساس مجموعهای از اسناد و الزامات بالادستی از جمله: سیاستهای کلی «محیط زیست» ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در خصوص گسترش استفاده از انرژی پاک، بند ۳ ماده ۸ برنامه اقتصاد مقاومتی در خصوص توسعه زیرساختهای تولید برق و افزایش سهم انرژیهای پاک و تجدید پذیر، ضرورت تولید انرژی تجدیدپذیر بر اساس سند ملی راهبرد انرژی کشور، تنوع بخشی به سبد انرژی و روشهای تولید برق و بهرهگیری همزمان از نیروگاهها و … در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.
نیروگاههای برقآبی در زمره انرژیهای پاک قرار دارند. عمر طولانی، راندمان بالا، تجدیدپذیر بودن و عدم نوسان قیمتی آن در بازار (بینالمللی)، آلایندگی اندک محیطزیست، پائین بودن هزینههای نگهداری، کنترل و تنظیم سیلابهای مخرب و توان پاسخگویی به نوسانهای شبکه برق در کوتاهترین زمان ممکن از مزایای مهم احداث نیروگاههای برقابی به شمار میرود که بر این اساس در افق سال ۱۴۲۰، افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در ظرفیت تولید کشور و همچنین کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف بخش انرژی کشور است.
گفتنی است که عدم تولید انرژی برقابی در سد خرسان ۳ بدین معنی است که همین میزان انرژی برق توسط نیروگاه های حرارتی تولید شود. تولید این میزان برق به جای انژی پاک برقابی توسط نیروگاه های حرارتی منجر به مصرف بالغ بر ۲۳۵ میلیون مترمکعب گاز و ۶۶ میلیون لیتر گازوئیل در سال خواهد شد. با تولید انرژی پاک در سد و نیروگاه خرسان ۳، سالانه از تولید ۷۵۰ هزار تن دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانهای جلوگیری میشود. این حجم از گاز گلخانه ای معادل کارکرد حدود ۳ میلیون خودرو در سال است. برای جذب ۶۰۰ هزار تن گاز گلخانه ای، نیاز به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار جنگل و یا دو میلیون اصله درخت است.
اگرچه مهمترین هدف طرح خرسان۳ تولید انرژی برقآبی است ولی با احداث این سد منافع جانبی بسیار مهمی نظیر ایجاد یک مخزن ذخیره راهبردی آب برای مدیریت شرایط خشکسالی بحرانی، فراهم آمدن پتانسیل انتقال آب شرب و ایجاد و تقویت جاذبههای گردشگری (با توجه به ویژگیهای طبیعی منطقه) و سایر فعالیتهای اقتصادی در منطقه طرح نیز حاصل میگردد.
انتهای پیام/