• امروز : شنبه - ۱۷ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 September - 2024
2
خانه دسته‌بندی نشده

مقاومت برخی پتروشیمی‌ها در مقابل توقف صادرات مواد خام

  • کد خبر : 730610
  • ۱۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
مقاومت برخی پتروشیمی‌ها در مقابل توقف صادرات مواد خام

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، عبدالحسین بیات، عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در همایش بین‌المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری با بیان اینکه رمز موفقیت کشور روشن و شفاف سازی جهت گیری اقتصاد است، گفت: تلاش ما بر این است که اقتصاد به سمتی هدایت شود که اقتصاد بجای اینکه «متکی بر […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیرو نیوز ، عبدالحسین بیات، عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در همایش بین‌المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری با بیان اینکه رمز موفقیت کشور روشن و شفاف سازی جهت گیری اقتصاد است، گفت: تلاش ما بر این است که اقتصاد به سمتی هدایت شود که اقتصاد بجای اینکه «متکی بر نفت» باشد، مبتنی بر نفت شود و فعالیت شما به عنوان صنایع تکمیلی از مصادیق همین اصل است.

وی افزود: قرار نیست نفت را به عنوان طلای سیاه استخراج کنیم و به دیگران بدهیم تا آن را به طلای سفید تبدیل کنند، ارزش افزوده طلای سفید بسیار بیشتر از طلای سیاه است، بنابراین باید نفت توسط فعالان صنایع تکمیلی به طلای سفید تبدیل شود تا همه بشریت از آن منتفع شوند.

بیات ۳ حلقه اصلی را در زنجیره پتروشیمی تعریف کرد که شامل حلقه پایه مثل مواد پایه برای تولید گریدهای مختلف، حلقه میانی و همان پتروشیمی ها و حلقه تکمیلی یا نهایی و همان تولیدکنندگان محصولات پلیمری، می‌شود.

به گفته بیات، مجموع ارزش صادرات کل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی ۲٫۷ میلیارد دلار بوده که در حقیقت ۳ هزار دلار در تن ایجاد ارزش افزوده کرده است که در مقابل ۷۹۰ یا حداکثر ۱۰۰۰ دلار در تن فروش محصولات نیمه خام یا صنایع میان دستی نشان می‌دهد، در این صنایع، ۳ برابر ارزش افزوده ایجاد شده است.

بیات ادامه‌ داد: در کنار این مقوله، مزایایی مثل اشتغالزایی ۷۵۰ هزار نفری، تاب آوری اقتصادی و… نیز باید در نظر گرفت که اصلا با آنچه در حوزه میان دست صادر می شود، قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: البته شاید برخی صاحبان صنایع در مقابل جلوگیری از صادرات مواد خام مقاومت کنند چرا که سود برخی از پتروشیمی‌ها از صادرات بخاطر عواملی مثل عدم ثبات نرخ تسعیر ارز است و سود عملیاتی نیست که این چنین سودآوری‌ها ارزش چندانی ندارد.

به گفته بیات، یکی از مشکلات اصلی صنایع تکمیلی نبود فرماندهی واحد است و ما باید نهضت توسعه صنایع تکمیلی را در کشور شکل دهیم که شاید نتایج آن در بخش اشتغال قابل محاسبه نباشد، همچنین باید سیاست‌های حمایتی جدی، پویا و به روزی ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: همچنین انتظار می رود فعالان این صنایع در شرایط سخت کشور مانند امروز با صادرات صنایع تکمیلی بجای صادرات مواد خام و تبدیل یک دلار به ۳ دلار و بازگشت آن به کشور، نیازهای ارزی کشور را تامین کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هرکس بدنبال آبادانی ایران است باید تلاش کند زنجیره تکمیلی یا زنجیره نهایی را توسعه دهد و از مسئولان فعلی و آینده میخواهم در تقویت وحمایت همه جانبه از توسعه صنایع تکمیلی ذره ای غفلت نشود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nironews.ir/?p=730610

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.