به گزارش پایگاه خبری نیرو نیوز ، ظرفیت اسمی تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر با پایان دولت دوازدهم حتی به 1000 مگاوات هم نرسید و کارنامه دولت دوازدهم در بخش توسعه تجدیدپذیرها، نمره مردودی گرفت. قرار بود با شروع به کار دولت سیزدهم، شاهد جهش در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر باشیم و وزیر نیرو از برنامه توسعه 10 هزار مگاواتی در بخش تجدیدپذیرها خبر داد؛ اما تا امروز که نیمی از عمر دولت سیزدهم گذشته، روند کند توسعه تجدیدپذیرها همچنان ادامه دارد.
ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاههای تجدیدپذیر در پایان تیرماه سال جاری به 1081 مگاوات رسید که نسبت به ظرفیت 903 مگاواتی در پایان تیرماه 1400، تنها 178 مگاوات افزایش داشته است.
بهمدار بهرهبرداری آمدن 178 مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر در دو سال ابتدایی عمر دولت نسبت به برنامه افزایش 10 هزار مگاواتی این ظرفیت، نشاندهنده تحقق کمتر از 2درصدی برنامه وزارت نیرو در بخش توسعه تجدیدپذیرها تا امروز است.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، خردادماه 1401 در این خصوص گفته بود: “در حوزه تجدیدپذیرها برنامه توسعه 10 هزار مگاواتی بود که از شهریورماه سال گذشته تا شهریورماه سال جاری 600 مگاوات به بهرهبرداری خواهد رسید، البته این یک اقدام کوتاه مدت است و ما با استفاده از ظرفیت قانون رفع موانع تولید از شورای اقتصاد مجوز گرفتیم تا برای 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی فراخوان برگزار کنیم، از سوی دیگر طی سه ماه آتی ساخت این 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی آغاز خواهد شد.”
این ظرفیت 600 مگاواتی که به گفته وزیر نیرو قرار بود تا شهریور 1401 به مدار بهره برداری وارد شود، تا شهریور 1402 نیز وارد مدار نشده و مشخص نیست چرا در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر، برنامههای وزارت نیرو انقدر به تأخیر افتاده است.
همچنین پیش بینی شده بود برای پیک تابستان 1402، بالغ بر 850 مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر وارد مدار شود و در تأمین برق تابستان نقش آفرینی کند که عدم تحقق این برنامه، بار بیشتری بر نیروگاههای حرارتی برای تأمین برق تابستان گذاشت.
انتهای پیام/